120.000 kinderen spelen in de modder

Ruim 120.000 kinderen ontdekken op donderdag 29 juni tijdens ModderDag weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijks leven. In totaal organiseren circa 3.000 kinderopvanglocaties en basisscholen door heel Nederland activiteiten in en rond modder.

Spelen in de natuur

Het is wetenschappelijk aangetoond dat spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen stimuleert. Vies worden zorgt voor nieuwsgierige en creatievere kinderen. Wie kan het verst door de modder glijden, de lekkerste moddertaart bakken of zichzelf het mooist versieren met modder? Op ModderDag roept IVN Natuureducatie alle kinderen in Nederland op om lekker in de modder te spelen. Ook in het buitenland doen honderdduizenden kinderen mee aan ‘International Mud Day’. Deze dag is in het leven geroepen om kinderen een positieve natuurervaring te geven en de verbinding met de omgeving te vergroten. 

Landelijk ModderDag

Op het stadsblokken terrein in Arnhem organiseert IVN in samenwerking met Partou kinderopvang een openbaar ModderDag event voor zo'n 500 kinderen. Claire Raemakers van Partou: “Wij doen graag mee met ModderDag omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen in aanraking komen met de natuur. Die zit namelijk vol verrassingen. Onze kinderen zijn gelukkig niet bang om vies te worden, want ze zijn wel gewend om veel naar buiten te gaan en lekker te ravotten in de natuur”.

Prinses Laurentien

Prinses Laurentien gaat namens WaterSpaarders de samenwerking aan met IVN en loopt over het Blote Voetenpad. WaterSpaarders is een initiatief dat voortkomt uit de raad van Kinderen, een programma van Missing Chapter Foundation. Prinses Laurentien heeft de stichting opgericht om kinderen te betrekken bij beslissingen die hun toekomst aangaan.

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld