300 kinderen verkennen techniek

Tijdens High Tech 2 Discover verkennen 300 kinderen de wereld van de techniek en de zorg.

High Tech 2 Discover

In het kader van Dutch Technology Week nodigde Philips 300 basisschoolleerlingen uit voor het evenement High Tech 2 Discover, een initiatief van Philips Jet-Net Junior. De leerlingen konden op de High Tech Campus in Eindhoven onder meer het reilen en zeilen in een ziekenhuis naspelen, hun eigen gezondheid onderzoeken en laboratoriumonderzoek doen. Door spelenderwijs de wereld van de techniek te verkennen, wil Philips hun belangstelling voor techniek en technisch onderwijs aanwakkeren.

 

 

Investeren in de toekomst

“De manier waarop zorg wordt verleend, verandert in hoog tempo. De kans is dan ook groot dat het zorgsysteem van de toekomst er heel anders uitziet dan het huidige”, aldus president van Philips Nederland, Hans de Jong. “De kinderen die hier aanwezig zijn, zullen hiermee te maken krijgen. Wellicht zullen zij hem zelf voor een deel vorm kunnen geven, als zij later kiezen voor een vak waarin technologie en gezondheid gecombineerd worden. Investeren in technisch talent is ook investeren in de zorg van de toekomst.”

President Philips Nederland Hans de Jong trapte High Tech 2 Discover samen met de kinderen af. Hierbij werden ook de resultaten van de Future Health Index 2017 gepresenteerd. Dit internationale onderzoek, werpt nieuw licht op de uitdagingen en kansen waarmee zorgsystemen wereldwijd te maken hebben bij de overgang naar naadloze, geïntegreerde modellen – ofwel ‘connected care’.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld