Educatief loopgravenproject Eerste Wereldoorlog binnenkort geopend

Op 14 april wordt op bedrijventerrein De Poeldonk in 's-Hertogenbosch het Educatief Experience Center Eerste Wereldoorlog (EECWO1) officieel geopend. Het educatief centrum verzorgt rondleidingen voor scholen en groepen door een nagebouwd loopgravenstelsel van maar liefst 200 meter lang met onderkomens, vormgegeven zoals aan het front in 1914-1918. Zo is er een Franse, Duitse en Britse sector te bezoeken. De verschillende karakteristieken van de betrokken nationaliteiten worden behandeld, alsook de ontwikkelingen in tijd. Leren versterken door beleving.

Opgenomen in de canon van Nederland 

De behoefte aan kennis over de Eerste Wereldoorlog is toegenomen sinds het onderwerp is opgenomen in de canon van de geschiedenislessen. De oprichters van het EEWO1 hebben hun sporen verdiend in het onderwijs, archeologie en de entertainmentwereld en ontmoetten elkaar op de filmset van de oorlogsfilm 'Patria', die ook ter plekke gesitueerd was.

De loopgraven zullen op 14 april bezet zijn door acteurs die het leven aan en achter het front uitbeelden. Bezoekers van deze opening kunnen in de voorverkoop met korting kaarten bestellen. Houd de website in de gaten voor meer informatie voor scholen. eecwo1.nl

LoopgravenProject LoopgravenProject

 

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld