Jongeren in debat tijdens Kleine Prinsjesdag

In voorbereiding op hun deelname aan Kleine Prinsjesdag hebben de middelbare scholieren zich de afgelopen weken grondig voorbereid. Die gedegen voorbereiding is van groot belang: de leerlingen gaat met Tweede Kamerleden in debat over belangrijke kinderrechtenthema’s. Onderwerpen zijn onder meer online kindermarketing en aandacht voor de mening van jongeren bij de scheiding van ouders. De Kamerleden bij het debat zijn o.a. Kirsten van den Hul (PvdA), Rens Raemakers (D66) en Lisa Westerveld (GroenLinks). De debatten tijdens Kleine Prinsjesdag worden geleid door Stichting Nederlands Debat Instituut.

De Koningin van de Jeugd, de 14-jarige Chris Heidstra, spreekt een zelfgeschreven troonrede uit en overhandigt deze aan VWS-minister Hugo de Jonge. Tijdens deze zogeheten Kleine Prinsjesdag, georganiseerd door UNICEF Nederland en Stichting Nederlands Debat Instituut, zijn alle aanwezigen uiteraard op hun best gekleed. Dames dragen een hoed, de heren een das.

‘Heel belangrijk dat jongeren in Nederland hun stem laten horen in de Ridderzaal’, vindt UNICEF-directeur Suzanne Laszlo. ‘Politici moeten kinderen serieus nemen, zeker als het gaat om onderwerpen die hen direct raken. Dat organiseren we hier in de Ridderzaal en dat mag nog veel vaker gebeuren, in de politiek en daarbuiten!’


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld