Kindervoorstelling over geschiedenis soulmuziek

Op zondagmiddag 15 september 2019 duikt poppodium Paradiso in de geschiedenis van soulmuziek met de voorstelling ‘De Uitvinders van Soul en R&B’. Beyoncé, gespeeld door actrice Joy Wielkens, vertelt over de begindagen van soul. Ook geven zangers van het ZO! Gospel Choir een speciaal optreden.

Oorsprong en ontwikkeling soulmuziek

De voorstelling ‘De uitvinders van Soul en R&B’, over de oorsprong en ontwikkeling van soulmuziek, is speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Soul en R&B sterren als Khalid en Ariana Grande brengen soulful muziek die bijna honderd jaar geleden ontstond. Hoe ging dat toen? Wie waren de pioniers? En hoe werd deze muziekstroming zo populair?

Live muziek en video archiefmateriaal

Presentator Niek Barendsen, die tevens het script schreef, interviewt Beyoncé - gespeeld door actrice Joy Wielkens. Aan de hand van live muziek door de band Grim Tim en video-archiefmateriaal van vj Supreme Cuisine vertelt zij over de begindagen van de soul, over pioniers als Ray Charles en Sam Cooke en het toen godslasterlijke karakter van hun teksten.

Slavernij en burgerrechtenbeweging

Het verhaal van soul is ook het verhaal van slavernij en de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King. Vanwege de onlosmakelijke band met gospelmuziek kent deze editie een speciaal optreden van zangers van het ZO! Gospel Choir. Aansluitend op de voorstelling is er een Soul Power Afterparty in de Kleine Zaal.

Bekijk hier de trailer van de voorstelling.

Kijk op www.paradiso.nl voor meer informatie en tickets


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld