Meer leerlingen direct geplaatst

Achtstegroepers in de Haagse regio kunnen zich in 2018 voor het eerst voor meerdere middelbare scholen tegelijk aanmelden. Dankzij dit nieuwe aanmeldsysteem zijn er minder leerlingen die de aanmeldprocedure nogmaals compleet moeten doorlopen doordat ze geen school toegewezen hebben gekregen. Slechts 3 procent moet op zoek naar een nieuwe school, voorheen was dat ongeveer het dubbele.

Meerdere scholen tegelijk

Voorheen konden leerlingen zich maar op één school aanmelden, maar dat systeem bleek onwettig. De gemeente en scholen pasten de aanmeldprocedure onder druk van het ministerie van Onderwijs aan. 

Eerste keuze

Van de 6.576 leerlingen is nu 93 procent toegelaten op de school van eerste keuze. Nog eens vier procent is toegelaten op de tweede, derde of vierde keuze. Enkele leerlingen op de vijfde of zesde. In eerdere jaren zou die vier procent, zo'n 260 leerlingen, in eerste instantie echt geen school toegewezen hebben gekregen. Die kinderen hadden de hele aanmeldprocedure voor het voortgezet onderwijs opnieuw moeten doorlopen en alleen maar in aanmerking zijn gekomen voor scholen die dan nog plek hebben.

Bron: AD


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld