Ouders starten ouderpetitie voor structurele investeringen in onderwijs

Ouders maken zich zorgen over de onderwijskwaliteit in Nederland. Om die reden is de website Ouders van Nu een petitie gestart. Onder de noemer: GOED onderwijs ik teken ervoor. De ouders willen de petitie op 30 januari (de eerste stakingsdag) aan het kabinet gaan aanbieden. De petitiestarters roepen op om structureel te investeren in het primair en voortgezet onderwijs.

‘De kwaliteit van het Nederlandse onderwijs staat zwaar onder druk. En dat heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling van onze kinderen en daarmee voor de hele Nederlandse samenleving. Daarom willen wij, ouders van nu en morgen, dat het kabinet structureel investeert in het (basis)onderwijs.’

De nood is hoog

Het is volgens deze ouders niet meer vanzelfsprekend dat hun kinderen elke dag goed onderwijs kunnen krijgen. ‘In 2020 hebben 55.000 leerlingen in het primair onderwijs geen leraar voor de klas, dit loopt op naar bijna 240.000 leerlingen in 2028. Het aantal kinderen per klas neemt toe, klassen worden opgedeeld of zelfs naar huis gestuurd. Steeds vaker hebben kinderen geen bevoegde docent voor de klas en moeten scholen overstappen naar een vierdaagse schoolweek’, zo schrijven ze op hun website.

De petitie is maandagmiddag al meer dan 500 keer ondertekend. Naast de petitie zullen de ouders ook de ‘handtekeningen’ (getekende handen) van de kinderen aan het kabinet gaan aanbieden.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld