Tips hoe je jarigen op afstand in het zonnetje kan zetten

Ondanks dat de Nederlandse samenleving nu een beetje stil lijkt de staan, zijn er nog steeds kinderen jarig. Voor hun is dit een gekke periode om jarig in te zijn; kinderfeestjes gaan niet door en trakteren op school zit er natuurlijk ook niet in nu de scholen dicht zijn. Toch zijn er docenten die eraan denken om de jarigen in het zonnetje te zetten. Deze ideeën delen wij maar al te graag met jullie met nog een paar aanvullende tips.

Een kaartje versturen

Vergeet je jarige leerlingen niet door ze een verjaardagskaart te sturen. Stop ze fysiek in de brievenbus of stuur ze digitaal.

Bron: Juf Maike (Instagram Juf Maike)

Zing een verjaardagsliedje

Voor de muzikale docenten onder ons: pak je gitaar of een ander instrument en laat je beste zangkunsten zien door een verjaardagsliedje te zingen voor de jarige leerling. Speel je geen instrument, dan kun je deze natuurlijk ook achterwege laten.

Bron: Meester Jelle (Instagram onderwijsinnovator)

Film een verjaardagboodschap

Voel je je niet zo comfortabel bij zingen? Film dan een digitale videoboodschap en wens de jarige een hele fijne verjaardag. Veel docenten videobellen tijdens het coronaperiode met leerlingen. Dan kun je natuurlijk ook van de gelegenheid gebruik maken om de leerling te feliciteren.

Een feesthoed knutselen

Tussen alle serieuze schooltaken is er vast nog ruimte voor een creatieve activiteit. Laat de jarige leerling een feesthoed knutselen. Ouders kunnen een foto maken van de jarige met de zelf geknutselde feesthoed. De leerling is vast trots zijn/haar kunstwerk met jou als docent te delen.

Een verjaardag groet van de klas

Verzamel felicitaties van de klasgenoten van de jarige. Zet deze in een kaart of document en stuur het naar de leerling die jarig is. Voelen ze zich ook niet zo alleen in deze tijd.

 

Heb jij verder nog leuke ideeën of tips? Deel ze met ons via redactie@primaonderwijs.nl

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld