Vier Pasen tijdens de coronacrisis

Jouw paasdagen (en die van je leerlingen) zien er dit jaar hoogstwaarschijnlijk heel anders uit. Daarom wat paasinspiratie op een rij, waarmee ook opa en oma verrast kunnen worden.

Draai de rollen om

Is het dit jaar niet mogelijk om eieren te zoeken bij opa of oma thuis in de tuin? Draai de rollen om. Verstop (terwijl opa of oma nog binnen zit) eieren – of andere voorwerpen – in hun tuin. Schrijf op ieder ei een boodschap. Ga zelf terug naar huis en laat opa en oma zoeken! Op deze lieve woorden kunnen de opa’s en oma’s nog dagen teren. Misschien wel handig om even te vertellen hoeveel stuks er in de tuin zijn verstopt...

Paaspakketjes

Iets doen voor een ander tijdens de paasdagen? Koop een pak koffiefilters en een zak paaseitjes. En maak van dit soort leuke pakketjes. Heb je er veel gemaakt? Misschien leuk om bij mensen in de brievenbus te doen.


Bron: Pinterest, Boyslabel


Bos bloemen van papier

Daar kunnen opa en oma extra lang van genieten. Simpel te maken met gekleurd papier of bijvoorbeeld een eierdoos (daar heb je er waarschijnlijk toch genoeg van).


Bron: Pinterest, leukvoorkids.nl

Tafeldecoratie

Pak dit jaar uit met de paastafel! Maak eigen servetringen, broodmandjes en eierhouders. Genoeg mogelijkheden om er thuis een echt paasontbijt van te maken. Brengen je leerlingen een paasontbijt naar opa of oma? Ook dan is het natuurlijk extra leuk als de aankleding ook zelfgemaakt is.


Bron: Pinterest, Skiptomylou.nl
 

Paashaas croissantjes

Met dit makkelijke trucje creëer je eenvoudig haasjes van jouw croissantjes. En vergeet met een bolletje het staartje niet!


Bron: Pinterest, ostern.muhalifhaberim.com

 

Knutsels van zoutdeeg 

Met de volgende ingrediënten maak je thuis simpel zoutdeeg, een heerlijk knutselmateriaal.
2 Kopjes bloem
1 Kopje zout
1 Kopje water
1 Eetlepel zonnebloemolie, een andere olie zoals olijfolie of babyolie kun je ook gebruiken.

Je maakt van dit zoutdeeg gemakkelijk allerlei figuren, die je daarna zelf kunt beschilderen. 


Bron: Pinterest, Welke.nl

Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld