Vogels tellen met de hele klas

Foto © Janko van Beek

Vrijdag 26 januari 2018 vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Ook scholen kunnen dit jaar weer meehelpen. Zet een voedertafel op het schoolplein, hang een vetbol op en tel de vogels!

Vogels rondom school

Vooral in strenge winters zoeken vogels (school)tuinen op, met name voor voedsel. Vóór of op vrijdag 26 januari 2018 kunnen scholen een halfuur vogels tellen op het schoolplein of in de omgeving. Met behulp van zoekkaarten en het bijbehorend lesmateriaal leren kinderen gemakkelijk vogels herkennen. Tellingen kun je bijhouden via het telformulier. Vogels die alleen maar overvliegen tellen niet mee.

Gratis lesmateriaal

Vogelbescherming Nederland heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld met inspiratie, doe-tips en zoekkaarten voor kinderen. Het lesmateriaal is vooral gemaakt voor het basisonderwijs (groepen 1 t/m 8) maar ook pedagogisch medewerkers, activiteitenbegeleiders in zorginstellingen of kinderboerderijen en leerkrachten van de lagere klassen van het middelbaar onderwijs kunnen ermee aan de slag.

Vanaf vrijdag 26 januari 2018 kunnen alle scholen en groepen hun tellingen doorgeven via tuinvogeltelling.nl of de app Tuinvogels (gratis beschikbaar in de App Store of Google Play)


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld