Wereldleiders lanceren Generation Unlimited

Popsterren, bedrijven en wereldleiders lanceerden op maandag 24 september tijdens de zitting van de Verenigde Naties een nieuw partnerschap om de wereldwijde onderwijs- en opleidingscrisis aan te pakken. Generation Unlimited wil ervoor zorgen dat voor 2030 elke jongere hoge kwaliteit onderwijs heeft.

Grote namen aanwezig

António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, president Paul Kagame van Rwanda, Wereldbankpresident Jim Yong Kim, Federica Mogherini van de Europese Unie, UNICEF-directeur Henrietta Fore; Unilever CEO Paul Polman, actrice Lilly Singh en popgroep BTS zijn een aantal van de grote namen die Generation Unlimited steunen. Vanuit Nederland zijn buitenlandminister Sigrid Kaag en Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland, bij de lancering aanwezig.

Zonder snelle investeringen in onderwijs zal de snelgroeiende groep jongeren, die rond 2030 wereldwijd de 2 miljard zal bereiken, onvoorbereid zijn op het beroepsleven. Met meer dan 200 miljoen jonge mensen die geen voortgezet onderwijs volgen dreigt vooral de meest benadeelden, een toekomst vol armoede en discriminatie.

Youth 2030 Strategy

Generation Unlimited maakt deel uit van de Youth 2030 Strategy van de Verenigde Naties en vormt een aanvulling op bestaande programma's die tieners en jongeren ondersteunen. Het nieuwe platform concentreert zich op drie belangrijke gebieden: voortgezet onderwijs; inzetbaarheid in waardig werk en empowerment. Wereldwijd worden jongeren gevraagd mee te denken over oplossingen voor deze belangrijkste pijlers van Generation Unlimited.

*over foto*

Anwar, 14 jaar, en Dina, 15 jaar, met hun uitvinding – een lamp die licht geeft door middel van een powerbank. Ze hebben deze lamp gemaakt om kinderen in Za’atari Refugee Camp te helpen. De kinderen kunnen dankzij deze lamp hun huiswerk maken wanneer er geen electriciteit is.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld