Wetenschap op 7 en 8 oktober voor iedereen

7 en 8 oktober 2017 krijgen jong en oud de kans om backstage te gaan en live wetenschap en technologie te beleven tijdens het Weekend van de Wetenschap. Meer dan 250 deelnemende organisaties zetten hun deuren open om naar verwachting 150.000 bezoekers te ontvangen.

Men kan deelnemen aan maar liefst 1.500 activiteiten, waarvan de meeste gratis zijn. Hieronder lichten we enkele activiteiten toe.

De Nederlandse Bank

De Nederlandse Bank biedt in Amsterdam rondleidingen in het gebied waar de controles van bankbiljetten plaatsvinden. Je kunt alle machines en technologieën bekijken en de medewerkers allerlei vragen stellen. Voor deze rondleiding dien je je aan te melden

Open ziekenhuisdag

UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis laten tijdens de open dag van alles zien op het gebied van ziekenhuistechniek. Benieuwd naar de operatietechnieken van een chirurg? Wat er gebeurt bij verkeerde verbindingen in de hersenen? Of hoe een orgaan geprint kan worden met jouw eigen cellen? Tijdens deze dag kun je als echte wetenschapper het lab in duiken, de ‘beweegstraat’ doorlopen of op ontdekkingstocht gaan in het labyrint der infecties.

Ontdek het heelal

In de middag en avond kun je bij Sterrenwacht Orion Uden de hemellichamen bewonderen. Met de grootste telescoop van Nederland kun je hier naar de zon en planeten kijken. Ook wordt er een presentatie gegeven waarin wordt verteld wat je ’s avonds kunt zien.

Kijk hier voor alle activiteiten.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld