Alles kan, alles mag in de bright ideas challenge!

Niet denken binnen kaders, maar heel bewust buiten de lijntjes kleuren. Meer dan 37.000 basisschoolleerlingen hebben vaste denkpatronen overboord gegooid tijdens de vierde editie van de bright ideas challenge. Het resultaat? Slimme oplossingen die ervoor zorgen dat we in het jaar 2050 schoner, zuiniger en slimmer leven. De generatie van nu bepaalt onze toekomst van morgen!

De kracht van fantasie

De bright ideas challenge 2019/2020 is wegens het coronavirus op een alternatieve, goeddeels virtuele manier afgerond. Dit heeft niets afgedaan aan het succes: de jury heeft wederom maar liefst vijftien winnende ideeën geselecteerd, vijf voor elk thema op het gebied van wonen, verplaatsen en produceren. Alles wat er ooit zal zijn, moet eerst gefantaseerd worden. Hier is wel de nodige dosis originaliteit en creativiteit voor nodig, iets wat leerlingen van groep 7 en 8 uit het hele land absoluut hebben laten zien! Aan de hand van ontwerpend leren via bijbehorend gratis lesmateriaal, zijn de ideeën door de leerlingen uitgewerkt.

Van fantasie naar de toekomst

Een boomhuttendorp van gerecycled plastic, waterpanelen, een zonnepanelenpet waarmee je een mobieltje kan opladen. Of wat te denken van een auto die rijdt op koeienmest, extra bomen langs de weg en een vangrail van lavasteen die de CO2 opvangen. Met dit laatste idee heeft IKC De Regenboog uit Almere naar de hele keten gekeken. Alle leerlingen, ook zij die hier normaliter niet direct mee in aanraking komen, zijn geïnspireerd om na te denken over innovatieve oplossingen die bijdragen aan een duurzamere samenleving in de toekomst.

Oproep: bright ideas challenge 2020/2021

In minder dan 100 jaar is de hoeveelheid mensen toegenomen van 2 miljard naar ruim 7,5 miljard. In 2050 zijn dat er bijna 10 miljard. Dat levert een enorm druk op onze planeet, dus wie heeft hét slimme idee dat de wereld op zijn kop gaat zetten?

De bright ideas challenge vraagt alle leerlingen uit groep 7 en 8 om hun creatieve oplossingen voor de wereld in 2050. Vol met wereld-reddende innovaties, inspirerende ideeën en leren hoe je je eigen tekenmachine maakt. Oh ja – en het is gratis.

Aanmelden kan via: www.brightideas.generationdiscover.nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld